Belföldi szállások keresése





Részletes keresés >>>



Szálláshely Ajánló

                        Figyelmébe ajánljuk...



Úticél

    Látnivalók, kirándulóhelyek, leírások

Barlangfürdő

Európában egyedülálló, a meleg források felett emelkedő sziklabarlangban kialakított Barlangfürdő. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható.

 A barlang és a termálforrás már ősidők óta ismert, de Tapolca fürdőhellyé válása igazán csak a török uralom után kezdődött meg. Görömböly apátja 1711-ben vetette fel a fürdőhely kiépítését az építkezést 1723-ban rendelték el. Három medence épült ki fürdőházzal és vendégfogadóval. Ekkor még magában a barlangban nem fürödtek, csak rajta kívül voltak medencék. A század közepére a fürdőhelyet elhanyagolták, az épület is leomlott. Csaknem egy évszázadot kellett várni a fürdőkultúra újabbi felvirágzására.

1837-ben az új görömbölyi apát felújíttatta és kibővíttette a fürdő épületét. Ekkor épült a gazdagabb fürdővendégek számára az első fedett medence, még mindig a barlangon kívül.

A 20. században a terjeszkedő Miskolc megvásárolta a területet , nemcsak a termálvíz, hanem a hideg vizes források miatt is, melyek napjainkban is a város vízellátásának felét fedezik.

A későbbiek során több nyilvános fürdőt is nyitottak. 1934-ben Tapolcát hivatalosan üdülőhellyé nyilvánították. 1939-ben kezdték meg egy teljesen új fürdőház építését. A termálfürdőt 1941-ben nyitották meg, de csak 1959. május 14-én került sor a Tavas-barlang Barlangfürdővé való alakítására. Azóta több ütemben bővítették.

Gyógyászati ellátások:
Iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.
 
Wellness szolgáltatások:
Frissítő masszázs, aroma olajos masszázs, speciális masszázsok (csokoládés, paprikás, algás), pedikűr, parafinos kézápolás, UWE Sunboard mélybarnító.

Kapcsolódó cikkeink:
Miskolc - látnivaló, leírás >>>
Lillafüred>>>

Miskolc-Tapolcai szállások >>>

Miskolc-Tapolcai akciós szállásajánlatok >>>

Miskolc-Tapolcai éttermek >>>

Miskolc-Tapolcai szórakozóhelyek >>>

Miskolc-Tapolcai egyéb vendéglátóhelyek >>>

Miskolc-Tapolcai fürdők, uszodák, welness helyek, élményfürdők >>>



           

Médiaajánlat/hirdetés      Szállás regisztrálása      Impressum      Staff

Jogi nyilatkozat      Általános Szerződési Feltételek      Adatvédelmi nyilatkozat      Hírlevél lejelentkezés

Copyright 2010 Szálláshely Ajánló - Viator2000 Bt. Minden jog fenntartva.